Solaris Barrique

Solaris Barrique

17,00 incl. BTW

Categorieën: , Product ID: 1514

Beschrijving

Solaris Barrique 2020

De Solaris Barrique is voller en zachter geworden van het door rijpen op eikenhouten vaten. Een volle wijn met veel tropisch fruit. Komt tot zijn recht bij gekruide schotels en Franse kazen. (750 ml)Zelfde als Solaris (krachtig / droog  en fruitig), op hout gerijpt, houttonen en vanille tonen. Smaakrichting: Pinot Gris / Chardonnay.

Vorige versies:

In 2017 heeft de Solaris barrique een gouden medaille gewonnen bij de AWCVienna in WenenDeze Solaris barrique (maar dan 2012) heeft een zilveren medaille gewonnen bij de AWC VIENNA wijnkeuring 2013 en tevens zilver 2013 bij de  (Nederlandse) wijnkeuring der Lage Landen!

De Solaris barrique is tevens geschonken bij het Prinsjesdiner in Den Haag 2018.

De chefkok van Papendal heeft deze wijn ingezet bij het diner van de toekomst in 2018, de reacties waren zeer verwarmend!

Hier proefnotities van de wijngekken:wijngekken/2017/10/23/wijngaard-hesselink-solaris-barrique-2016-achterhoek-nederland/

Wijngaard Hesselink Solaris Barrique

Helder en licht strogeel van kleur.
De neus is breed en aantrekkelijk. Fijn “Solaris” fruit van ananas, perzik en mandarijn. Ook wat honing. Iets muskaat. Kruidig en licht getoast.
Rond en rijk op de tong. Een wat mollig en vettig mondgevoel. Witte peper, rijp tropisch fruit, kruiden en vanille. De smaak doet zelfs wat “zuidelijk” warm aan. Iets limoen en een marmelade bittertje. Vol van body, geconcentreerd en krachtig.

Wijngaard Hesselink Solaris Barrique  is een gastronomische witte wijn: vol fruit, kruiden en aromatisch van smaak. Solaris op zijn best!

 

Extra informatie

Gewicht 1,50 kg